Американські фермери змушені знищувати врожай через карантин

7 квітня 2020 1034 0
Американські фермери змушені знищувати врожай через карантин
Kurkul.com

Сільгоспвиробники в США змушені знищувати мільйони тон швидкопсувних фруктів і овочів, оскільки через карантин позбулися багатьох клієнтів. Повідомляє агентство UPI.

Без фінансової підтримки уряду багато аграрії змушені будуть і далі нищити свій врожай.

Закриття підприємств громадського харчування та готелів у США позбавило замовлень багатьох дрібних і середніх фермерів, змушуючи їх утилізувати власний врожай, який вони не сподіваються продати. Найбільш вразливими в такій ситуації опинилися помідори, салат і зелена квасоля.

«Це катастрофа, Я втрачаю урожай, втрачаю покупців, залишаю пакувальний матеріал», — стверджує фермер з Флориди Тоні Дімар.

За його словами, він змушений спостерігати, як 10 млн т помідорів згнили в його господарстві, залишившись незібраними.

Читати за темою: Американські фермери зливають молоко в каналізацію

Пошуки роздрібних покупців або продуктових банків, які могли б взяти їх товар, в більшості випадків виявляються марними і фермери сподіваються лише на фінансову підтримку уряду. Найбільше об'єднання фермерів «Об'єднана асоціація свіжих продуктів» в співробітництві з Міністерством сільського господарства США намагається налагодити допомогу, залучаючи рітейлерів, і навіть домовляючись про безкоштовні постачання в державні школи.

Фермер Пол Аллен, який володіє 8 000 акрів (3237 гектарів) угідь в окрузі Палм-Біч, змушений залишити на полях врожай зеленої квасолі, оскільки не бачить сенсу оплачувати навіть збір продуктів, на які немає попиту.

«Ми не зможемо працювати, якщо не отримаємо допомогу в рамках федерального пакету стимулювання або страхування від призупинення роботи підприємства», — сказав фермер Тоні Дімар.

Міністерство сільського господарства США запевняє, що відстежує ситуацію і буде застосовувати свої заходи для полегшення ситуації.

Виконано за допомогою Disqus