Фермерів штрафуватимуть за недотримання норм ветеринарії

22 квітня 2020 209 0
Фермерів штрафуватимуть за недотримання норм ветеринарії
Kurkul.com

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №3318, який передбачає багатотисячні штрафи за порушення ветеринарних норм. Повідомляє AgroPolit.com.

Проект Закону про ветеринарну медицину та благополуччя тварин зареєстрували депутати Степан Чернявський, Артем Чорноморов,  Олександр Гайду, Олександр Салійчук та Сергій Бунін.

Відповідно до проекту закону запроваджуються штрафи від 20-ти до 400 неоподаткованих мінімумів у випадку виявлення ветеринарними інспекторами порушень а також за відсутність термінового виконання приписів інспекторів:  

  • штрафи від 60 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на спеціалістів ветеринарної медицини — від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення інших вимог законодавства щодо виробництва, обігу та застосування ветеринарних препаратів;
  • штраф на громадян від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на спеціалістів ветеринарної медицини від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення вимог законодавства щодо виробництва, обігу та застосування протимікробних ветеринарних лікарських засобів;
  • штраф на громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб —від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за невиконання (порушення) карантинних заходів (карантинних обмежень);
  • штраф від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення вимог законодавства щодо забезпечення благополуччя тварин, у тому числі правил утримання тварин, крім випадків жорстокого поводження з тваринами;
  • штраф на громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за несвоєчасне виконання приписів контролюючих служб.

Перевірки відбуватимуться як у тваринників, так і у мисливських та рибацьких угіддях. Функції контролю у СЕС заберуть і повністю передадуть ветеринарам.

Також законопроект вносить корективи в ЗУ «Про рекламу». Останній передбачає ряд можливих порушень у випадку, якщо рекламу ветпрепаратів нечітко прописали, коли читачі не до кінця розуміють, чи препаратами лікують, чи споживають як корм та чи був зареєстрований засіб в Україні.

Читати за темою: Мільярди інвестицій та подорожчання м’яса: у скільки обійдуться «євростандарти» у тваринництві

Виконано за допомогою Disqus