Агропрогрес переходить на безприв’язне утримання стада задля якості молока

25 квітня 2020 74 0

У ПП «Агропрогрес» планують збудувати нову доїльну залу, а також перейти на безприв’язне утримання молочного стада, щоб максимально покращити якість молока. Про це розповів керівник підприємства Андрій Хвесик, повідомляється у журналі «The Ukrainian Farmer».

За його словами, наразі шлях молока від найвіддаленішої корови до танка становить близько 90 м. Його потрібно максимально скоротити, а це можливо зробити тільки у доїльній залі.

«Основне стадо у господарстві складається з 500 голів. Із них, близько 45 корів дають понад 40 л молока на добу. Хоча в цілому надої поки що не дуже високі – близько 8,4-8,5 тис. л на рік. Однак це компенсується вирощуванням молодняку, оновленням стада і реалізацією нетелей на внутрішньому ринку», — зауважив Андрій Хвесик.

За словами керівника підприємства, збільшувати стадо наразі не планують, бо є ще багато роботи у досягненні технологічності та ефективності.

«Насамперед потрібно вийти на продуктивність, щонайменше 9 тис. л молока на рік від кожної корови. Доки цей показник не буде досягнуто, собівартість кожного літра молока буде надто високою, що значною мірою стримуватиме наш розвиток», — підсумував він.

Читайте також: Старокостянтинівський молочний завод оштрафували за фальсифікацію масла

Виконано за допомогою Disqus