Поширення шкідників знизилось через погодні умови — Держпродспоживслужба

27 квітня 2020 229 0
Поширення шкідників знизилось через погодні умови — Держпродспоживслужба
Kurkul.com

Цьогорічні погодні умови виявилися малосприятливими не лише для росту і розвитку усіх сільськогосподарських культур, а й для активного виходу шкідників з місць зимівлі, їх розвитку та поширенню у посівах с/г культур та у плодових насадженнях. Повідомляє Держпродспоживслужба.

«Зниження температури повітря як у нічний так і у денний час призупинили переліт клопів шкідлива черепашка на поля. Клоп знаходиться переважно у лісосмугах на листовій підстилці, подекуди у Луганській, Херсонській областях зафіксовано початок заселення ним посівів озимих. Цей шкідник, у кількості 0,1-2 екз. на кв.м, виявлений у прикрайових смугах, що безпосередньо межують з місцями зимівлі», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що по всій території України виявлені захворювання озимих пшениці, ячменю та жита на борошнисту росу, септоріоз, гельмінтоспоріоз, червону-буру, інші плямистості, буру листкову іржу, кореневі гнилі, якими охоплено 3-48, макс. 80% площ, уражено 3-20% (осередки в Житомирській, Київській, Львівській, Полтавській, Херсонській обл..) рослин на ранніх добре розвинених посівах. В ярих колосових гельмінтоспоріозом, борошнистою росою та кореневими гнилями уражено 1-12% рослин. Оздоровлюють посіви під час виходу рослин у трубку за інтенсивності ураження плямистостями 1%, септоріозом листя 5% через обприскування відповідними фунгіцидами

Читайте також: UKRAVIT порадили інсектициди, що мають мінімальний вплив на бджіл

Виконано за допомогою Disqus