Закупівельні ціни за зернові повторять минулорічний антирекорд — фермер

29 квітня 2020 2889 0
Закупівельні ціни за зернові повторять минулорічний антирекорд — фермер
Kurkul.com

Директор господарства ПП «Агрон» Юрій Березовський з Тернопільщини побоюється, що і у 2020 р. закупівельні ціни за зернові повторять минулорічний антирекорд і будуть низькими. Про це він розповів у спецпроекті «Ситуація на полях та прогнози врожаю 2020: якою видається весняна посівна в Україні» на Kurkul.com.

«Не дай Боже, повториться цьогоріч ситуація минулого року із цінами, то рахуйте мінус 30% фермерських господарств. Виживуть агрохолдинги, які мають свою переробку, магазини, інший бізнес. А ми, прості аграрії, які мають тільки землю і живуть з землі, просто не витримаємо конкуренції, збанкрутуємо. Так що надіємося, що цього року Бог дасть і нормального врожаю, і нормальних цін», — сказав він.

Проте додав, що карантин не став на заваді посівній, бо все необхідне закупили ще восени за кошти від продажу врожаю. Так практикують уже кілька сезонів. Він розповів, що закуплених восени добрив вистачить господарству аж до вересня. І тут же коментує, що деякі колеги-фермери з Хмельницької області, які або забарились з продажем урожаю, або виготовляли кредитні лінії, не встигли закупитися до посівної.

Виконано за допомогою Disqus