Експерти запропонували шлях розвитку тваринництва

1 грудня 2015 40 0
Експерти запропонували шлях розвитку тваринництва
Кurkul.comЕксперти запропонували шлях розвитку тваринництва

В Україні відсутні стимули для розвитку тваринництва, зазначають експерти ГО Agro.ReformsUA.

Процес постійного падіння поголів’я ВРХ викликаний низкою причин: це і недостатнє фінансування тваринництва з боку держави, висока собівартість вирощування великої рогатої худоби, а також вивізне експертне мито, що робить українську ВРХ та овець не конкурентоспроможними на міжнародному ринку.

Щоб дати поштовх розвитку тваринництва, експерти ГО Agro.ReformsUA пропонують врегулювати питання вивізного мита на живу сировину.

«Ми розробили законопроект, яким планується скасувати вивізне мито на живу худобу, яке сьогодні складає 15%, а ще в 2007 р. становило 50%», — заявив експерт із земельного та аграрного права ГО Agro.ReformsUA Дмитро Сімашко.

Важливо зазначити, що скасування Україною вивізних мит було є однією з ключових вимог ЄС в рамках переговорів щодо створення зони вільної торгівлі та укладання Угоди про асоціацію.

«При розробці законопроекту ми ставили собі за мету стимулювати розвиток тваринництва та підвищити інвестиційну привабливість галузі для іноземних партнерів і збільшити експортний потенціал. Самі ж фермери під час зустрічей в регіонах в рамках проекту «Дерегуляція проти корупції» за підтримки МФ «Відродження» говорили про те, що чекають від держави заохочень, а не перепон», — додає Олег Проценко, проектний менеджер Національної ради реформ.

Виконано за допомогою Disqus