Аграрії Чернігівщини через Facebook попереджають про обробку полів

8 травня 2020 461 0
Аграрії Чернігівщини через Facebook попереджають про обробку полів
Аграрії Чернігівщини через Facebook попереджають про обробку полів

На сторінці в Facebook ФГ«Інтер-Агро-База» з Сосницького району Чернігівської області розмістили оголошення-попередження про обробку полів.

«У п'ятницю, 8 травня 2020 року, ФГ« Інтер-Агро-База у вечірній час буде проводити інсектицидну обробку ріпаку озимого. Препарат «Моспилан», дозування — 0.150 кг на 1 га проти ріпакового квіткоїда. Просимо власників бджолосімей вжити відповідних заходів безпеки! Оброблюване поле розташоване біля хутора Степок і в районі міського сміттєзвалища», —йдеться в повідомленні агрофірми.

Подібне оголошення про внесення ґрунтових гербіцидів із зазначенням часу і препарату зробило і ТОВ «Гетьманський», зареєстроване в місті Батурині Бахмацького району. Воно розташоване на сторінці Батуринського міської ради. Попереджали пасічників про використання пестицидів і ТОВ «Дружба Нова».

За офіційними даними, під час проведення весняно-польових робіт на Чернігівщині постраждали 26 пасік в семи районах області, 20 бджолосімей загинули повністю, 375 — частково. За інформацією обласного об'єднання бджолярів України, кількість загиблих бджолосімей може досягати й тисячі, оскільки далеко не всі пасіки зареєстровані. У масовій загибелі бджіл бджолярі звинувачують аграріїв, які не інформують про час, місце обробки і які хімпрепарати будуть застосовувати.

Виконано за допомогою Disqus