Навколо агробюджету-2016 спалахнула дискусія

3 грудня 2015 71 0
Навколо агробюджету-2016 спалахнула дискусія
Уaq.esНавколо агробюджету-2016 спалахнула дискусія

Зараз ведуться гарячі дискусії між політиками з приводу прийняття бюджету, частки аграрного сектора у ньому і умов, при яких сектор отримає гроші. Про це розповів народний депутат України Іван Мірошниченко під час прес-конференції «Законопроект 2558-ф. Як скасування 22 дозвільних процедур змінить життя аграріїв», пише Latifundist.com.

Уряд і міністерство фінансів поставило умови для прийняття держбюджету для АПК і веде мову про те, щоб все-таки скасувати спецрежим ПДВ, а разом з ним і єдиний фіксований податок.

«Хочу нагадати, що у разі скасування спецрежиму наші аграрії втратять близько 20 млрд грн. Другим ударом по агропромисловій галузі буде скасування єдиного фіксованого податку. Натомість пропонують повернути відшкодування ПДВ при експорті зернових. Ми не раз закликали Міністерство фінансів сісти за стіл переговорів, щоб знайти компромісне рішення, тому що якщо ми сьогодні приймемо таку пропозицію, то всі розуміють, що це для аграрної галузі закінчиться не надто позитивно», — каже Іван Мірошниченко.

Він підкреслив, що вже спостерігаються перші ознаки спаду виробництва в АПК. Тому закликав усіх впродовж двох тижнів спільно продовжувати спроби знайти компроміс і правильне рішення і прийняти бюджет, який допоможе розвиватися аграрному сектору.

Виконано за допомогою Disqus