Компенсація збитків від посухи не покриє навіть сплати податків – фермер

2 червня 2020 331 0
Компенсація збитків від посухи не покриє навіть сплати податків – фермер
kurkul.com

Аграрії Одещини вимагають у влади якнайшвидше знайти шляхи для виділення дотацій або перегляд податкової політики по відношенню до агросектору, адже вони втратили через посуху понад 300 тис. га озимини і дані щодня зростають. Про це йдеться в матеріалі «Аграрії Біляївського району б'ють в набат» на Kurkul.com.

Для вирішення проблеми, аграрії Біляївського району, які понесли найбільші втрати, зібралися з керівниками райради та райдержадміністрації. Вони стверджують, що не мають часу довго чекати на роздуми влади та наголошують, що зміни до Держбюджету і Податкового Кодексу необхідно внести якомога швидше

За підсумками наради було направлено до Президента, Прем’єра та Верховної Ради звернення про допомогу з надією, що їх почують.

«Зараз підходить період розраховуватися з людьми. Нам по форс-мажору рішення про списання загиблих посівів не дає провести Торгівельна палата. Як нам розраховуватися? Нас же люди викличуть в суд, якщо ми не розраховуємось. Та й не тільки люди, а і податкова. Це болюче питання треба вирішувати зараз, у нас немає часу на довгі парламентські розгляди питань. Податків треба більше заплатити, аніж ми отримаємо якихось дотацій від держави, а може ми їх взагалі і не отримаємо», — зауважив Дмитро Куценко, керівник агрокооперативу.

Нагадаємо, у фермера з Одещини Олега Ніцевича загинуло майже 80% озимини, збитки склали 21 млн грн. За його словами, найкращою формою підтримки від держави в цій ситуації були б податкові канікули чи відтермінування сплати податків.

Виконано за допомогою Disqus