Фермерам Півдня бракує коштів на насіння для нового сезону

21 липня 2020 97 0
Фермерам Півдня бракує коштів на насіння для нового сезону
Kurkul.com

Наразі критичним питанням для аграріїв Півдня, які втратили майже 80% посівів через посуху, є наявність коштів, які необхідні для придбання посівного матеріалу на наступний сезон. Таку думку висловили фермери у матеріалі «Чи отримали фермери компенсацію за втрати від посухи — коментарі» на Kurkul.com.

Так, голова ГО «Асоціація фермерів і приватних землекористувачів Одеської області» Володимир Варбанець зазначив, що саме Одеська область виробляє озиме зерно для України, а якщо у фермерів Півдня не буде якісного посівного матеріалу — врожаю на наступний рік чекати не варто.

«Нам потрібна допомога, щоб закупити насіннєвий матеріал. У вересні починається посівна, насіннєвого матеріалу немає, ні озимої пшениці, ні озимого ячменю, ні гороху, нічого. Ми звернулися до Кабінету Міністрів, в обласну адміністрацію, всюди, щоб допомогли з насіннєвим матеріалом, щоб восени можна було відсіятися», — акцентував він.

Крім того, керівник ТОВ «ДУНАЙ АГРОС» Дмитро Зеленьков наголосив, що держава повинна виділити кошти на придбання саме вітчизняного насіння.

«Таким чином уряд підтримав би науку та українських виробників насіння, а в результаті — підтримав би все сільське господарство. На посівний матеріал грошей немає», — пояснив Дмитро Зеленьков. 

Нагадаємо, що нардепи запропонували надавати аграріям Півдня безкоштовну енергію на полив полів у нічний час.

Виконано за допомогою Disqus