На Франківщині агрофірма відкрила елеватор, що зберігатиме зерно кількох областей

13 червня 2020 426 0
На Франківщині агрофірма відкрила елеватор, що зберігатиме зерно кількох областей
kuryer.if.ua

Агрофірма «Вільхівці» у Городенці відкрили третю чергу зернового елеватора. Його потужність становить 47 тис. т, а кошторисна вартість складає 163 млн грн. Про це йдеться на kuryer.if.ua.

«Діяльність приватного підприємства «Агрофірма «Вільхівці» — це поєднання нових ідей, нових підходів і рішень, що стало запорукою успіху підприємства. Для області — це сотні нових робочих місць, наповнення місцевої казни, розбудова соціальної інфраструктури», — зазначив Віталій Федорів, голова Івано-Франківської ОДА.

Також він наголосив, що введення в експлуатацію сучасного елеватора дасть змогу зберігати до 122 тис. т зерна. Таким чином, він забезпечить потребу у зберіганні урожаю не лише Івано-Франківської, а й сусідніх областей.

«Агрофірма «Вільхівці» активно допомагає місцевим громадам, зокрема, розвиває соціальну інфраструктуру та підтримує багато інших ініціатив», — йдеться у повідомленні.

За словами Івана Приймака, керівника підприємства, новий елеватор дасть можливість зберігати одночасно зерно чотирьох різних культур. Щоденно він може приймати до 5 тис. т зерна.

Всі функції елеватора автоматизовані, керуються через комп’ютерну систему. Також його оснащено автоматичною системою пожежогасіння. Це дасть змогу запобігати займанню зернових культур.

Читати за темою: Варварівський елеватор пришвидшить приймання зерна

Виконано за допомогою Disqus