У Польщі фермер поєднує вирощення кукурудзи та сої

27 червня 2020 7653 0
У Польщі фермер поєднує вирощення кукурудзи та сої
SuperAgronom.com

Неподалік польського міста Острув-Мазовецька, Міхал Вагнер, фермер, поєднав вирощення сої та кормової кукурудзи.  Таким чином він хоче одночасно поліпшити властивості ґрунту та отримати корм для молочних корів. Про це йдеться на SuperAgronom.com.

Повідомляється, що аграрій вирішив практикувати систему no-till, та побачити, чи можливо вирощувати сою на його фермі. Посів культури між кукурудзою видався особливо вдалим з двох причин. По-перше, рослини, що збагачують ґрунт, можуть стати відмінною противагою кукурудзі, яка негативно впливає на баланс ґрунтової органіки. По-друге, якщо вирощування сої закінчиться невдачею, урожай кукурудзи буде зібрано в будь-якому разі.

«Обидва види — це рослини з однаковими термінами сівби. Їх посіяли 4 травня 2020 р. Спочатку фермер посіяв сою Annushka у нормі 80 кг/га розкидачем добрив. Потім провів культивацію агрегатом Union Kombi на глибину близько 2-3 см. В останню чергу пан Міхал посадив кукурудзу KWS Walterinio, використовуючи стрічковий культиватор власної конструкції, разом із внесенням NPK. Норма посіву кукурудзи становила 78 тис. насінин/га. Після сівби також провів гербіцидну обробку. На початку червня застосовували позакореневе підживлення карбамідом», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експеримент триває. Щоправда, сходи сої вийшли не дуже рівномірними і деякі ділянки мають різні фази розвитку. Фермер планує зібрати кукурудзу на силос, а сою залишити в полі та підживити її органічним добривом. Загалом фермер задоволений результатами і почав розглядати сою як культуру, яку надалі вводитиме у сівозміну.

Читати за темою: Названо ефективний засіб для захисту сої від бур’янів

Виконано за допомогою Disqus