Кооператив з Тернопільщини налагодив доставку їжі для робітників поля

29 червня 2020 119 0
Кооператив з Тернопільщини налагодив доставку їжі для робітників поля

СОК «Млин» з Тернопільщини налагодив мобільну доставку їжі для механізаторів агрофірми «Заxід-Агро МXП», які займаються землеробством. Про це розповів засновник кооперативу Андрій Піцань у матеріалі «Як заснувати бізнес на виїзному харчуванні у селі» на Kurkul.com.

Як зазначив Андрій Піцань, історія справи почалась із виграшу гранту в конкурсі МХП «Село. Кроки до розвитку». За виграні кошти вдалось придбати пекарську шафу.

«Діяльність нашого кооперативу починалася саме з надання послуг виїзного харчування. Готували землеробам сніданки, обіди та вечері, а участь у конкурсі брали саме для того, щоб почати випікати хлібні вироби. Готували раніше на кухні одного ресторанного комплексу, проте вже 2 роки, як агрофірма відкрила свою їдальню, і ми приїжджаємо туди. Продукти закуповуємо самостійно. На кухні, залежно від сезону, працюють від 2 до 4 осіб, але якщо є потреба, то беремо і більше», — розповів Андрій Піцань.

Читати за темою: Історія сімейної ферми KozzziMoni: від бізнес-ідеї до власної сироварні

У їдальні є розроблене меню, відповідно до нього і готують їжу. Працівники можуть подивитись набір страв на тиждень.

«У нас є закріплена машина компанії, яка розвозить обіди по встановлених локаціях. Для працівників, які знаходяться не в полі, а безпосередньо на території агрофірми, все простіше — вони приходять до нас в їдальню», — зазначив Андрій Піцань.

У планах кооперативу  створити додаткове виробництво.

«Наприклад, маю намір зробити апібудинок для бджолотерапії, адже для цього є і мед, і велика пасіка, і зацікавлені відвідувачі. Мій бізнес отримав новий виток розвитку, це дає натхнення та додатковий стимул до праці», — підсумував фермер.

Виконано за допомогою Disqus