Фермери не сплачуватимуть податок з розрахунку на гектар — Висоцький

13 липня 2020 467 0
Фермери не сплачуватимуть податок з розрахунку на гектар — Висоцький

Фермерські господарства не будуть сплачувати податок з розрахунку на гектар. Про це під час конференції Grain Ukraine 2020 повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький, інформує AgroPolit.com.

Заступник міністра заявив, що за планами МЕРТ у фермерських господарств залишиться пільгова система оподаткування, компенсація ЄСВ, і що фермерські господарства не будуть оподатковуватися з розрахунку на гектар.

«На сьогодні фермерські господарства обробляють 50 тис. га землі, яка не належить їм, і аграрії не впевнені в подальшому майбутньому. Інститут користування не має довіри інвестування, і аграрії розуміють, що інвестування може в будь-який момент неочікувано завершитися шляхом подання власником паю до суду... Декілька точок в агропромисловому комплексі можуть продемонструвати ріст у 2021 році за умови відкриття ринку землі. Перше — це розуміння, що не буде відразу 1,5 млн фермерів, лише декілька десятків тисяч сімейних фермерських господарств у перспективі», — сказав заступник міністра.

Читати за темою: Депутати переписали скандальний законопроект про податки для власників паїв

Виконано за допомогою Disqus