В Україні зафіксовано рекордно високі ціни та низький урожай картоплі

13 липня 2020 191 0
В Україні зафіксовано рекордно високі ціни та низький урожай картоплі
pixabay.com

За сезон 2019/2020 МР в українські аграрії зіткнулися з найгіршим урожаєм картоплі, найбільшим імпортом та найвищими цінами за всі роки незалежності. Така ситуація призводить до незворотних змін на українському ринку. Про це повідомляють аналітики «Інфо-Шувар».

За даними, цього сезону в Україну було імпортовано майже 0,5 млн т картоплі, що у 20 разів більше за попередній рекорд імпорту, який зафіксовано у сезоні 2010-2011 рр. Також ціни на українську картоплю були найвищими у Східній Європі. А фермери стримували обсяги овочів у сховищах, сподіваючись на ще вищі ціни.

«Саме це призвело до імпорту. Кожного місяця імпортери завозили до країни 32-50 тис. т картоплі — обсяг, який дорівнював мінімум двох річним обсягам імпорту у попередні сезони. Найбільша пропозиція імпортної картоплі була зафіксована у жовтні — 92,5 тис. т», — йдеться у повідомленні.

На думку фахівців ринку стратегічною помилкою українських виробників була відмова продавати картоплю в сезон найбільшого її споживання — серпень-жовтень.

Читати за темою: Світове споживання картоплі збільшується — експерти

Виконано за допомогою Disqus