На Запоріжжі фермер самовільно обробляв землі в санітарній зоні

15 липня 2020 63 0
На Запоріжжі фермер самовільно обробляв землі в санітарній зоні
Kurkul.com

У Гуляйпільському районі Запорізької області було виявлено факт самовільного використання земельної ділянки площею 13 га, частина якої знаходиться  в зоні санітарної охорони. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Правопорушення виявлено Гуляйпільським відділом Токмацької місцевої прокуратури в ході проведення моніторингу та аналізу, у тому числі за допомогою інтернет-ресурсів «Google maps», «Публічна кадастрова карта України».

В ході слідства було встановлено особу, яка, діючи всупереч вимогам чинного законодавства, самовільно зайняла земельну ділянку площею 13 га, частина якої знаходиться  в зоні санітарної охорони, та провела обробіток ґрунту та посів сільськогосподарських культур.

«За процесуального керівництва Гуляйпільського відділу Токмацької місцевої прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України», — йдеться у повідомленні.

Наразі забезпечено повне відшкодування спричиненої шкоди  в результаті самовільного використання земельної ділянки. Досудове розслідування триває.

Зазначається, що санкція вказаної статті  передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 4 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Читати за темою:

Виконано за допомогою Disqus