На Вінниччині фермер незаконно виорав та засіяв соняшником берег річки

21 липня 2020 204 0
На Вінниччині фермер незаконно виорав та засіяв соняшником берег річки
Kurkul.com

У с. Селище Літинського р-ну Вінницької обл. уздовж прибережної захисної смуги р. Згар місцевий фермер самовільно виорав та засіяв соняшником земельну ділянку площею майже півтора гектара. Про це повідомив портал Vlasno.info.

За словами голови Селищної сільської ради Юрія Бевза мотиви такого правопорушення наразі невідомі. 

«Місцевий фермер, який обробляє земельні паї зачепив 25 метрову захисну зону і відповідно її розорав. В нас же як, крок вправо, крок вліво — розстріляти. Це вже з розуму люди сходять від карантину», — наголосив він. 

Відповідне звернення про правопорушення було розглянуто сектором державного екологічного нагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. 

Читати за темою: Миколаївський фермер відшкодував 120 тисяч грн за незаконне використання землі

Так, за словами завідувача Сектору державного екологічного нагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрія Гарбозюка було встановлено, що фермерське господарство при обробітку орендованих с/г земель здійснило розорення та посіви соняшником прибережної смуги, що суворо заборонено законом. 

«Це прибережна захисна смуга, яка належить водному фонду України. На цій ділянці забороняються здійснювати розорення, посіви та будь-які інші види розведення сільськогосподарських культур. Така зона підпадає тільки під залуження, тобто можна травою засіювати або проводити заліснення», — зазначив він. 

Уточнюється, що загальна площа земель, які були незаконно розорені та засіяні складає орієнтовно 1,2 га. Фермер зобов'язаний сплатити штраф у розмірі 2 тис. грн, а саму справу направили до правоохоронних органів. 

Крім того, за словами заступниці начальника відділу комунікації ГУ НП у Вінницькій області Ірини Добровольської, фермера притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 53, 53-1 КУпАП (Самовільне зайняття земельної ділянки).

Нагадаємо, що на Миколаївщині депутат самовільно посіяв соняшник та ячмінь у лісі.

Виконано за допомогою Disqus