У світі знижуються ціни на м’ясо

9 серпня 2020 73 0
У світі знижуються ціни на м’ясо
pixabay.com

На глобальному ринку з початку ринку спостерігається постійне зниження цін на м’ясо. Зокрема індекс цін на м’ясо в липні становив 93,0 пункту, що на 1,7 пункту (1,8%) менше, порівняно з червнем і на 9,4 пункту (9,2%) нижче за показники липня минулого року. Про це повідомляє meat-inform.com.

Зазначається, що ціни на м’ясо свиней та великої рогатої худоби в липні знизилось, оскільки обсяги світового попиту залишилися нижчими за обсяги доступного на ринку експорту. Пропозиція залишалась високою, незважаючи на порушення забоїв, переробки та експортної діяльності, спричинених коронавірусом.

«Котирування м’яса птиці після п’яти місяців послідовних скорочень у липні дещо зросли, що значною мірою було спричинено скороченням обсягів виробництва в Бразилії, викликаним високими витратами на корми та занепокоєнням з приводу прогнозів щодо попиту», — йдеться у повідомленні.

Також після різкого зростання ціни на баранину в червні, наступного місяця ціни продовжували підвищуватись, проте, менш помітно. Темпи зростання котирувань баранини уповільнились через зниження попиту.

Читати за темою: В Україні ціна живця свиней зупинилася на максимальній позначці

Виконано за допомогою Disqus