АГРО-2020: Завод Кобзаренка показав полегшений алюмінієвий зерновоз

13 серпня 2020 184 0
АГРО-2020: Завод Кобзаренка показав полегшений алюмінієвий зерновоз

Перший в Україні алюмінієвий напівпричіп-зерновоз «Заводу Кобзаренка» презентували під час агропромислової виставки «АГРО-2020» у Києві.

Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив директор компанії «Завод Кобзаренка» Анатолій Кобзаренко.

Сучасний автомобільний напівпричіп поєднав виробничі потреби аграріїв, технічні вимоги «Укравтодору» та європейські норми щодо комерційних авто.

Полегшена конструкція зерновозу дозволяє перевезення вантажу на 2 т більше, ніж аналогічні напівпричепи зі сталі, не порушуючи при цьому вагові норми. 

Виробник відзначає, що крім полегшеної конструкції причіпного зерновоза, що дає змогу перевозити більше вантажу, великою перевагою для українського аграрія є також конкурентна ціна у порівнянні з металевими закордонними аналогами.

Крім того, можливість скористатися при купівлі продукції заводу держпрограмою компенсації на придбання сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва дає значну економію для українського покупця. При цьому якість алюмінієвого зерновоза має високий рівень.

«Напівпричіп-зерновоз об’ємом 50 м³ вже у продажу. За перший місяць ми виготовимо 3 причепи, в наступний місяць —  5, ще в наступний — 8. Крок за кроком. Ми не можемо одразу виробити 200 причепів за місяць. Але у нас є цех площею 2,5 тис м². Німецькі замовники вже хочуть, щоб ми виробили їм 100 напівпричепів. Але ми спочатку маємо налагодити виробничий процес, відшліфувати якість, так би мовити, «набити руку», щоб робити дешево і якісно», — зазначив Анатолій Кобзаренко.

Виконано за допомогою Disqus