Насіннєвий завод Biligrain на Хмельниччині оброблятиме до 240 т насіння на добу

13 серпня 2020 202 0
Насіннєвий завод Biligrain на Хмельниччині запрацював на повну потужність
Насіннєвий завод Biligrain на Хмельниччині запрацював на повну потужність

Насіннєвий завод Biligrain побудований на базі господарства «Агрокрай», що на Хмельниччині,  запрацює на повну потужність та оброблятиме до 240 т насіння на добу. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Завод спроектовано німецькою компанією Reiter Seed Pricessing та обладнано очисними машинами Westrup, Bühler

«Усі виробничі процеси на заводі автоматизовано, особливу увагу приділено ощадним технологіям доробки і транспортування насіння. Маємо новітню систему аерації для повної очистки зерна від пилу і сміттєвих домішок. Аераційне обладнання встановлено на кожній ділянці, щоб протягом усього циклу доробки зерно проходило очистку від пилу та бруду. Також маємо цілу систему сортування, калібрування та сепарації насіння, щоб на виході отримувати партію, у якій кожна насінина має однакову питому вагу та енергію проростання», — зазначив Олег Білявець, директор підприємства.

Сьогодні на заводі обробляють 4 сорти пшениці: КВС Ронін, КВС Еміль (KWS), Фелікс та Катаріна (Saaten Union), що вирощуються на площах господарства «Агрокрай». Пізніше також будуть доступні 4 сорти сої: Асука, Аріса (Prograin), Кардифф та СГ Кеа (Saatbau), та насіння трьох видів квасолі. Усе насіння ретельно доводиться до належних кондицій на потужностях заводу та фасується у біг-беги по 1 т, або у мішки 10-50 кг. 

Виконано за допомогою Disqus