Експерт UKRAVIT порадив дієвий препарат для стимуляції росту озимих культур

17 серпня 2020 80 0
Експерт UKRAVIT порадив дієвий препарат для стимуляції росту озимих культур
UKRAVIT

При мінливій погоді в осінній період насіння озимих культур, а надалі — й сходи необхідно повноцінно забезпечити стимуляторами росту. Про це повідомляють фахівці компанії UKRAVIT.

 «Розвиток культурної рослини розпочинається задовго до того, як проросток з’явиться над поверхнею ґрунту, а саме — з проростання насінини. Тому подбати про її життєздатність та стійкість до різного роду стресових факторів потрібно ще до сівби. З одного боку, це, звісно, протруювання, що захищає насінину від комплексу хвороб і шкідників на початкових етапах росту та розвитку, а з іншого — додатковий комплекс біологічно активних речовин, які здатні прискорити проростання, стимулювати активний ріст і розвиток кореневої системи і підвищити стресостійкість культур в цілому. Більшою мірою це актуально для озимини, якій загрожує ряд негативних чинників в період перезимівлі, порівняно із ярими культурами», — наголошує Сергій Адаменко, керівник відділу розвитку продуктів та сервісів мікродобрив компанії «UKRAVIT».

У зв’язку з цим він рекомендує у передпосівну обробку насіннєвого матеріалу включити комплекс стимуляторів росту Авангард Стимул.

Гумінові речовини, що входять до складу препарату, активують ферментативні процеси усіх клітин, за рахунок чого підвищується коефіцієнт використання елементів живлення із ґрунту та добрив.

Гібереліни стимулюють проростання насіння, яке перебуває у стані спокою. Ауксини активізують ріст кореневої системи та листя, сприяють надходженню елементів мінерального живлення до всіх їх частин.

Цитокініни беруть участь у регуляції процесу проростання насіння, виводять культури зі стресу, а бурштинова кислота — прискорює розвиток рослин і забезпечує збільшення врожаю.

Тож застосування Авангард Стимул для передпосівної обробки насіння та позакореневого підживлення озимих культур — незамінний елемент технології вирощування в сезоні-2020, який характеризується екстремальними погодними умовами.

Виконано за допомогою Disqus