Озвучили перші результати жнив на Львівщині

18 серпня 2020 115 0
Озвучили перші результати жнив на Львівщині
Kurkul.com

Хлібороби Львівщини активно жнивують. Станом на сьогодні в області зібрали ранні зернові культури на площі майже 150 тис. га. Намолотили 738, 6 тис. т зерна за середньої врожайності 4,95 т/га. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на Львівську ОДА.

Зокрема господарство «Захід-Агро МХП» жнивує в Городоцькому районі. Тут аграрії розповідають, що погодні умови внесли певні корективи. Середня врожайність 6,5 т/га, торік — понад 7,0 т/га. Але радіють цим показникам, бо очікували гіршого урожаю. Зібране зерно транспортують у власні елеватори. Мають два своїх, ще один орендують. Після сушки зерно відправляють на внутрішній ринок.

Компанія також вирощує сою, соняшник, кукурудзу і запевняє, що урожай ярих культур буде не гіршим, ніж торік.

У Самбірському районі компанія «Континентал Фермерз Груп» урожай пшениці вже зібрала. Середня врожайність склала 5,0 т/га, минулоріч — 5,7 т/га. Зараз аграрії сіють озимий ріпак. Підприємство працює в десяти районах. У планах — сівба озимої пшениці, ячменю та жита. Щодо ярих культур, хлібороби також прогнозують хороші результати.

Представники ЛОДА нагаолошують, що у пору жнив потрібно особливо ретельно стежити за дотриманням правил протипожежної безпеки

«Серпень — літній місяць, для якого є характерними такі небезпечні метеорологічні явища як грози, град, вітер, тумани. Саме в цей місяць найчастіше спостерігається висока та надзвичайна пожежна небезпека. Дотримання правил техніки безпеки, недопущення пожеж на полях, виконання вимог охорони праці — має бути пріоритетом кожного жниваря», — наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Юлія Шопська.

За її словами, у  сільськогосподарських підприємствах області вже завершили обмолот озимого ячменю (100 % до посівної площі), намолотили  108,5 тис. т зерна, середня урожайність склала 5,57 т/га.

Окрім того, вже зібрали озиму пшеницю на площі 63,5 тис. га (71,8 % до посівної площі) та намолотили 337,9 тис. т зерна, за урожайності 5,32 т/га. Найвищу урожайність отримують у:

  • Сокальському (6,60 т/га);
  • Буському (5,94 т/га),
  • Радехівському (5,57 т/га),
  • Перемишлянському (5,5 т/га),
  • Кам’янка-Бузькому (5,36 т/га),
  • Золочівському (5,35 т/га) районах.
Виконано за допомогою Disqus