Агровиробник зазнає втрат при зникненні дистрибуції — думка

19 серпня 2020 98 0
Агровиробник зазнає втрат при зникненні дистрибуції — думка
Kurkul.com

На даний момент виробники та дистриб'ютори з партнерів перетворилися в конкурентів. Таку думку висловила представниця компанії-дистриб'ютора, яка працює на цьому ринку більше 15 років, в матеріалі на Latifundist.com.

Прямі продажі, кулуарні домовленості, зміни та неузгодженість цін в середині сезону, відвантаження продукції при несплаті попередніх поставок — все це призводить до знищення дистрибуції як класу. Виробники навіть не попереджають про те, що переходять на прямі продажі.

Читати за темою: У «падіннях» на ринку дистрибуції винні як виробники, так і самі дистриб’ютори — думка

Фахівець вважає, що це призведе до втрат на кілька років, може навіть на кілька десятків років. І найбільше постраждає агровиробник, адже за його рахунок будуть покриті всі нові інвестиції виробників, яким потрібно буде побудувати склади і навчити співробітників.

«Що робити дистриб'юторам, які багато років будували сертифіковані склади, представництва у всіх регіонах, які є кузнею кадрів? Ставати логістичними компаніями? Не краща перспектива. Подивіться ще на те, що багато дистриб'юторів — це українські компанії. Вони по одному йдуть з ринку. Це означає, що аграрії через час будуть повністю залежати від мультінаціоналов, починаючи від виробництва і закінчуючи поставками», — зазначила представниця компанії-дистриб'ютора.

Також читати: Фермери оплачуватимуть прямі продажі виробників зі своєї кишені — думка

За її словами, гучні дефолти призводять до того, що на кону репутація країни, кредитні ліміти банків, ліміти кредитів всіх дистриб'юторів. Також представниця сегмента додала, що всі будуть просити забезпечення, що тягне за собою подорожчання.

Виконано за допомогою Disqus