Україна створить переробну базу амаранту у Казахстані

24 серпня 2020 50 0
Україна створить переробну базу амаранту у Казахстані
pixabay.com

ТОВ «НПК «Амарант» уклало угоду з партнерами із Казахстану на виробництво обладнання для заводу з виготовлення амарантової продукції. Про це на своїй сторінці у Facebook Олександр Дуда, голова громадської організації «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції».

Як зазначив експерт, технологія розділення насіння амаранту на анатомічні складові була реалізована компанією у 2016 р., і наразі за своєю економічною ефективністю та якістю амарантової олії не має аналогів у світі.

«Одночасно можна отримувати комплекс продуктів із найнижчою собівартістю: олію із зародків; пластівці; шліфовану крупу; борошно із зародків. Вже проводяться переговори щодо масштабування виробничих потужностей як на території України, так і в Європі», – пояснив Олександр Дуда.

Експерт переконаний, що Україна, випустивши унікальну технологію в світ, тільки виграє, адже в конкурентній боротьбі на світовому ринку амарантової продукції має безліч козирів. Крім того, тепер матиме переробну базу в Казахстані, що мінімізує логістичні витрати до азійських ринків.

Читайте також: В Україні ініціювали закон щодо розвитку вирощування енергетичних рослин

Виконано за допомогою Disqus