Виробники амаранту збільшать географію збуту продукції переробки

18 червня 2020 506 0
Виробники амаранту збільшать географію збуту продукції переробки
Kurkul.com

Асоціація виробників амаранту цьогоріч планує розширювати канали реалізації продукції переробки. Про це розповів голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда в матеріалі «Вирощування амаранту в Україні націлене на переробку та експорт» на Kurkul.com.

«Основна задача нашої асоціації на цей рік — розширювати канали реалізації продукції переробки, в першу чергу, і залишки товарного насіння, для того щоб вирощування амаранту балансувало між переробкою і реалізацією», — розповів він.

Читати за темою: 7 причин додати амарант до комбікорму

Також він зазначив, що експорт — головна мета, на якій зосереджуються зусилля Асоціації, тому що Україна має конкурентні переваги на світовому ринку продукції амаранту.

«Наразі експортується амарантова олія, борошно і макуха, це займає 80% всього амарантового експорту. Україна також може експортувати амарантову крупу, пластівці, трав'яні гранули, цукерки та макарони.  Наразі перспективними продуктами експортного напрямку вважаю амарантове цільнозернове борошно, крупу та пластівці», — додав Олександр Дуда. 

Виконано за допомогою Disqus