Фермери Кіровоградщини втрачають урожай кукурудзи та соняшнику

21 серпня 2020 868 0
Фермери Кіровоградщини втрачають урожай кукурудзи та соняшнику
superagronom.com

Аграрії Кіровоградщини стурбовані майбутнім урожаєм кукурудзи та соняшнику. Також посуха не дає можливості розпочати посівну кампанію озимих культур. Про це пише SuperAgronom.com.

Як повідомляють місцеві фермери, деякі сорти кукурудзи взагалі не сформували качан через спеку та відсутність вологи в ґрунті, і це спостерігається на третині посіяних площ. А на тих полях, де кукурудза начебто вродила, урожайність очікується на рівні 3-4 т/га, що  на половину менше, ніж мінімальні урожаї минулих років.

Зазначається, що урожай соняшнику також прогнозується вдвічі меншим — до 2 т/га, проти 3-3,5 т/га торік.

Катастрофою називають ситуацію з пізніми зерновими в Бобринецькому, Компаніївському, Кропивницькому, Маловисківському, Олександрівському та деяких інших районах області. Дещо краще становище на полях північних та східних районів області.

Окрім того, посуха не дає можливості розпочинати посівну озимих, і основна маса фермерів цього не робить.

«Дехто ризикнув і почав сіяти ріпак в суху землю, але якщо дощів не буде, то всі затрати перейдуть в категорію збитків. Це саме можна казати й про сівбу хлібних культур, через що складається критична ситуація, бо дощів не очікується аж до кінця вересня», — йдеться в повідомленні.

Наслідки цієї посухи вже далися взнаки, оскільки фермери недоотримали пшениці по валу. виробники прогнозують Урожай кукурудзи очікується чи не вдвічі нижчий, проблеми будуть і з соняшником.

Читати за темою: 

Виконано за допомогою Disqus