Дрібні фермери не зможуть конкурувати з агрохолдингами при купівлі землі — думка

3 вересня 2020 1935 0
Дрібні фермери не зможуть конкурувати з агрохолдингами при купівлі землі — думка

Фермери ще не розуміють алгоритму придбання землі, але впевнені, що не зможуть конкурувати із агрохолдингами. Таку думку висловив Олег Сандуляк, керівник господарства «Надбужанське-С» у матеріалі «Надбужанське-С» — фермерський рокбенд» на Kurkul.com.

Олег Сандуляк впевнений, що цей рік буде показовим, адже не зрозуміло, яких результатів вдасться досягти як по соняшнику, так і по кукурудзі. Можливо, якщо результати будуть незадовільні, то це вплине на загальний інтерес до агробізнесу та подальше бажання придбати землю. 

«Загалом, Вінницька область, крім того, щоб займатися землею, нічого більше і не знає. Сьогодні кожен, хто мав якісь гроші, дивився в сторону землі, і на цьому фоні сильно зростав ажіотаж», — зауважив аграрій.

На його думку, люди ще не готові купувати землю з декількох причин. По-перше, немає точної схеми купівлі-продажу, по-друге, в аграріїв немає чіткого розуміння, чи потрібно це робити. 

«Я думаю, якщо агрохолдинги будуть мати за мету купити землю, то ми з ними не зможемо конкурувати… Не зрозуміло, як банки будуть нас підтримувати, наскільки ми будемо готові до купівлі землі. Так, однозначно, я б хотів мати можливість придбати землю. Але чи буде така змога, не кожен розуміє», — підсумував Олег Сандуляк. 

Читайте також: Названо шляхи боротьби із тіньовою орендою землі

Виконано за допомогою Disqus