У Сербії ринок м’яса знаходиться у кризі через заборону експорту

6 вересня 2020 52 0
У Сербії ринок м’яса знаходиться у кризі через заборону експорту
pixabay.com

У Сербії помітно подешевшало м’ясо, а виробники зазнають збитків, оскільки коронакриза призвела до обмежень експорту та роздрібних продажів всередині країни. Пропозиція м’яса та м’ясопродуктів значно перевищує попит. Про це пише meat-inform.com.

Наразі свинина в Сербії на 10% дешевша, ніж рік тому, зниження цін на яловичину становило від 33% до 40%. Також знизилася ціна на м’ясо та м’ясопродукти з птиці.

Експерти зазначають, що найбільший попит на м’ясо у Сербії спостерігається зазвичай влітку, тому ціни зростають, проте наразі ринок насичений через зниження експортних продажів і недостатню кількість місцевих та іноземних туристів.

«На внутрішньому ринку немає кому продавати м’ясо, пропозиція зростає, оскільки експорт обмежений, ціни впали», – кажуть фахівці.

Що стосується експорту, то Сербії не вдалося відвантажити в Туреччині 5 тис. т яловичини, незважаючи на угоду, підписану в 2018 р., а постачання свинини в Боснію та Герцеговину обмежені через африканську чуму свиней. Скоротився не лише експорт м’яса, але й м’ясопродуктів.

Читати за темою: Китай імпортував рекордні 430 тисяч тонн свинини у липні

 

Виконано за допомогою Disqus