Постраждалі від посухи фермери зможуть скористатися програмою Доступних кредитів

14 вересня 2020 93 0
Постраждалі від посухи фермери зможуть скористатися програмою Доступних кредитів
Kurkul.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства отримало завдання щодо підготовки програми підтримки фермерів, які постраждали від посухи. Зокрема, передбачається розширення програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ в межах робочої поїздки в Одеську область, передає пресслужба ОП.

«Я говорив з фермерами. Поставили завдання. Крім програми «5-7-9%», буде виділено частину в цій програмі для фермерів. Перш за все для тих, які постраждали від посухи в Україні», — зазначив глава держави.

Президент наголосив, що за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» видано позик на суму 6 млрд грн.

Крім того, профільні міністерства мають розробити програми зрошування.

«Всі скаржаться, що довгі роки — засуха, фермери втрачають урожай. Так, це природа, це клімат, але держава не може відповідати, що це тільки природа та клімат», — зауважив Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що уряд має вирішити питання страхування врожаю.

Нагадаємо, фермери Кілійського району Одещини обіцяють акції протестів, включно з перекриттям трас. Причина — відсутність бодай якоїсь допомоги від держави  аграріям через посуху, яка триває в регіоні вже другий рік поспіль. 

Виконано за допомогою Disqus