Експерт назвав основні фактори вибору доїльних установок

16 вересня 2020 364 0
Експерт назвав основні фактори вибору доїльних установок

Автоматичне доїння стало незамінним процесом на фермах. Проте вибір доїльних установок залежить від ряду факторів. Про це розповів Максим Ізмєсьєв, територіальний менеджер з продажів в Росії та країнах СНД в Milkrite InterPuls, під час Британського вебінару з підвищення ефективності молочних ферм. Повідомляє Kurkul.com.

Як зазначив експерт, організація виробничих процесів доїння впливає на фізіологію, молоковіддачу і молочну продуктивність корів та продуктивність праці й залежить від особливостей тваринницьких приміщень, утримання худоби тощо.

«Всім відомі типи доїльних систем, починаючи від молокопроводу до системи ялинка, паралельно закінчуючи каруселями. Їх вибір загалом залежить від ферми, власника та масштабу бізнесу», — розповів Максим Ізмєсьєв.

Серед факторів вибору він виокремив наступні:

  • скільки коштів фермер зможе вкласти у будівництво та модернізацію доїльного обладнання;
  • наявність команди та техніки для забезпечення сервісу на фермі;
  • величина стада.

«Оскільки будь-яке обладнання це вкладення коштів. Чим вища ієрархія обладнання тим воно дорожче. Найдешевшим є молокопровід, далі ялинка, паралель і карусель, як остання розробка, що коштує найбільше. Проте вона дозволяє зекономити місце на виробництві та збільшити швидкість доїння стада», — розповів Максим Ізмєсьєв.

Він додав, що всі доїльні установки складаються з таких основних елементів: вакуумної лінії; молокопроводу з молокоприймачем; доїльної апаратури; промивального автомата доїльних апаратів і молокопроводу.

«Використання у молочному скотарстві різних технологій доїння корів пов’язане з концентрацією поголів’я, відбором і утриманням тварин», — підсумував експерт. 

Виконано за допомогою Disqus