На Київщині показники врожайності культур нижчі середнього

18 вересня 2020 104 0
На Київщині показники врожайності культур нижчі середнього

В Київській області, попри незначні дощі, врожай зернових нижче середнього. Про це розповів, керівник ПСП «Денихівка» та власник «Dengoff AgroFamily» Богдан Балагура у матеріалі «Продаж зерна швидко, зручно і вигідно — огляд мобільного додатку для фермерів» на Kurkul.com.

«Прогнози, які були, виправдовуються — врожаю в центральній і східній Україні, як правило, немає, а на Півдні він дуже слабкий через цьогорічні складні погодні умови. Ми зараз починаємо жнива і показники саме такі, як ми прогнозували — нижче середнього, не дивлячись на те, що у нас було більше дощів, ніж у решти областей країни. В Одеській області взагалі дуже сумна ситуація, більшість фермерів не проводять жнива, а просто дискують поля», — розповів фермер. 

Також він зазначив, що Україна не займає левову долю на світовому ринку, тому те, що в Україні неврожай, на світовій кон'юктурі не відіб'ється.

«Щодо України в цілому, то зрозуміло, що деякі аграрії мали контракти, які будуть «горіти» і за рахунок цього ціна буде збільшуватися. Проте, ціна на пшеницю не піде так стрімко вгору, як би ми цього хотіли, особливо в порівнянні з курсом долару. А от ціна пального піде вгору набагато швидше, аніж пшениця, і, якщо перерахувати збіжжя на пальне, то за 1 т продукції ти не купиш необхідний об'єм», — підсумував Богдан Балагура. 

Виконано за допомогою Disqus