Продажі Corteva впали, але це лише початок — Дмитро Оцабрик

22 вересня 2020 215 0
Продажі Corteva впали, але це лише початок — Дмитро Оцабрик

Компанія Corteva «просіла» у продажах ЗЗР та насіння після виходу на пряму модель продажів. Про це розповів власник дистриб’юторської компанії «Грейс Агро» та ексспівзасновник «Імперії-Агро» Дмитро Оцабрик у матеріалі «Ринок дистрибуції України прогнувся під великих виробників» на Kurkul.com.

«Однозначно вони по ЗЗР просіли, тому що багато компаній відмовилися їх продавати. От, здається, ТДН не відмовився, але ТДН не стало. І взагалі в цьому році є падіння ринку, а у зв’язку з тим, що вони вийшли на прямі продажі бренду Pioneer, вони набагато менше продають і ЗЗР», — зазначив Дмитро Оцабрик.  

На його думку, продажі насіння також просіли, хоча в компанії запевняють, що у них все добре. 

«При чому впали не внаслідок просідання ринку. Наприклад, якщо взяти мою компанію, я торік продав їх насіння кукурудзи біля 3-ох тис. посівних одиниць, а в цьому році я не продав ні однієї посівної одиниці. І мої клієнти на 99% не взяли їхню продукцію. Я продав кукурудзу інших компаній всім своїм клієнтам, яким ми в тому році продавали Pioneer», — розповів аграрій.

Він додав, що, наприклад, у Monsanto та інших відомих виробників є достойні гібриди, які можуть бути не гіршою заміною бренду Pioneer.

«Monsanto — це теж одна з компаній-лідерів на світовому ринку кукурудзи. Десь ми заклали досліди інших компаній, таких як: Limagrain, Еuralis та українських виробників: Маїс (Дніпро), агрокорпорація «Степова» — в усіх цих компаній є також достойні гібриди кукурудзи», — пояснив Дмитро Оцабрик.

Він додав, що продажі продукції бренду Pioneer «просіли», але це лише початок і справжнє падіння для Corteva почнеться пізніше.

«Хоча вони минулого року зібрали гарні передоплати, але ще ж треба борги зібрати за насіння, яке дали в кредит — і це тільки початок ситуації», — підсумував власник дистриб’юторської компанії «Грейс Агро».

Читайте також: Найстрашніше, що може відбуватися між співвласниками — це гроші

Виконано за допомогою Disqus