Аграрний комітет ухвалив правки до держбюджету 2020: дотації для АПК збільшать вдвічі

1 жовтня 2020 108 0
Аграрний комітет ухвалив правки до держбюджету 2020: дотації для АПК збільшать вдвічі

Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України ухвалив правки до законопроекту №4000 «Про держбюджет на 2021 рік» зі збільшенням дотацій АПК до 8,4 млрд грн. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Зазначається, що профільний комітет погодив збільшення фінансування держпідтримки аграріям на 4,4 млрд грн, що у сумі буде становити 8,4 млрд грн на рівні 1% аграрного ВВП. Пропозиції про збільшення фінансування направлять до Бюджетного комітету ВР.  

Також під час засідання члени комітету підтримали у редакції до другого читання законопроект №3295 «Про Державний аграрний реєстр». Він передбачає, що представники бізнесу, які не внесуть його до реєстру, не зможуть отримати держпідтримку. Цей же документ передбачає розширення підтримки по садівництву, аквакультурам тощо. Однак не врахував комітет правку щодо обов’язкової щорічної дотації на утримання ВРХ. 

Ще один законопроект, який почали обговорювати на комітеті №3318 «Про ветеринарну медицину». Оскільки документ має велику кількість правок, його розгляд по суті перенесли на наступний комітет.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради України, голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» у Верховній Раді України 9-го скликання Андрій Богданець зазначав, що у бюджеті на 2020 рік обсяг бюджетної підтримки заклали в межах 4 млрд грн, тобто приблизно 43% від потрібної суми.

Виконано за допомогою Disqus