Grano Group планує оцифрувати чернігівський кластер за допомогою сервісу AgroOnline

5 жовтня 2020 35 0
Grano Group планує оцифрувати чернігівський кластер за допомогою сервісу AgroOnline
Kurkul.com

У планах компанії Grano Group планують оцифрувати чернігівський кластер за допомогою сервісу AgroOnline. Про це йдеться у матеріалі «Grano Group: Формування підприємства, техпарку та інтеграція в AgroOnline» на Traktorist.ua.

Як розповів генеральний директор компанії Grano Group — Михайло Сербін у рамках проєкту Latifundist.com«Ферма на прокачку», чернігівський кластер забезпечений мінімальним набором техніки для обслуговування зембанку. Однак враховуючи велику відстань між територіями, яка сягає 150 км, що призводить до витрат пального та часу, потрібно оцифрувати підприємство.

«Ми хочемо розуміти правильність наших кроків і зменшити вплив людського фактора, оскільки нині багато процесів ми плануємо «на пальцях», — зазначив Михайло Сербін.

Мінімальний набір техніки кластер має насамперед для швидкого реагування на екстрені ситуації, як, наприклад, спалах хвороби. Без підстраховки ніяк. Для цього у компанії передбачені власні обприскувачі, які, так би мовити, «гасять» гарячі точки з найбільшим ступенем ураження, поки решта поля чекає на найнятий самохідний обприскувач. Однак, надалі компанія планує розширення техпарку та наразі складає план закупівель.

Підбір техніки для чернігівського кластера Grano Group здійснюється з акцентом на точне землеробство, а це, у свою чергу, підхід до збору та управління даними.

«Ми бачимо необхідність починати накопичувати дані. Більше того, були проведені перші аналізи. Наш головний агроном шанувальник системи точного землеробства і я його підтримую, оскільки система мінімізує втрати, сприяє збереженню вологи в ґрунті», — зазначив Олександр Ремень, директор кластера Grano Group на 3000 га.

Питання переходу до точного землеробства є наразі першочерговим для Grano Group.

«Потрібно, щоб агроном в будь-який момент мав доступ до потрібної інформації щодо техніки, яка працює в полі і скільки ця техніка вже зробила. Вчасно контролюючи всі процеси можна суттєво вплинути на результат», — розповів Олександр Подгорний, головний агроном Grano Group.

Зокрема, під час огляду поля та ідентифікації певної проблеми (шкодочинний об'єкт, захворювання) є точка, яку можна витягнути з обліку без потреби розгляду поля по частинам. Це дає змогу фахівцю оперативно навідатися саме в цю конкретну точку поля без витрати часу. Для цього у компанії іноді використовують знімки з супутників, але для детального аналізу не вистачає контролю місця, де саме буде зроблений знімок, що підштовхнуло Grano Group на думку звернути увагу на сервіс AgroOnline.

Виконано за допомогою Disqus