В Grano Group розповіли, як контролюють крадіжки пального та врожаю

15 жовтня 2020 109 0
В Grano Group розповіли, як контролюють крадіжки пального та врожаю
Kurkul.com

Вся техніка у кластерах Grano Group (і своя, і наймана) оснащена GPS трекера. Про це розповів головний інженер Сергій Смоквін у матеріалі «Один день із життя агрохолдингу Grano Group» на Latifundist.com.

За словами головного інженера, задля контролю крадіжок пального та врожаю, техніка (і агрохолдингу, і наймана) оснащена GPS трекера. Але цього не достатньо, тому в планах установка проточних датчиків пального і датчиків рівня пального в баках.

Також він додав, що в цьому році поки не зафіксували жодного випадку крадіжок.

«Якщо використовується наймана техніка, то біля кожного трактора і комбайна завжди присутній фахівець. Візуальний контроль все-таки приструнює людей. Але все одно, яким би контроль не був, людина знайде, як вкрасти. Тому на допомогу приходять технології», — розповів Сергій Смоквін.

Генеральний директор AgroOnline Максим Єлісєєв зазначив, що в системі AgroOnline передбачена автоматизація інженерної служби, яка дозволяє ідентифікувати водіїв і їх агрегати, розраховувати обсяг виконаних робіт, контролювати витрату пального і вести облік робочого часу механізаторів.

Він також звернув увагу на те, що на підприємстві потрібно модернізувати пункт вагового контролю. Ще одна проблема — відсутність власної автозаправної станції. Частково над її вирішенням вже почали працювати.

Виконано за допомогою Disqus