Ринок землі став каталізатором для оцифрування господарств

7 жовтня 2020 119 0
Ринок землі став каталізатором для оцифрування господарств
Kurkul.com

Обговорення ринку землі стало одним із каталізаторів для оцифрування господарств. Оскільки неможливо все утримати в голові, вести бізнес за допомогою паперів або окремих систем управління. Про це розповів засновник і операційний директор компанії AgroOnline Віктор Боровик у матеріалі «Ферма на прокачку: як диджиталізуватись без крові, сліз і поту» на Kurkul.com.

«Зараз не тільки ринок землі стимулює аграріїв змінюватися, взагалі зменшення маржинальності і рентабельності агровиробництва змушує сільгоспвиробників шукати різні технології, методики і програмні рішення для максимізації прибутку. Все залежить від того, в якому стані зараз господарство. Можна збільшити маржу в десятки разів, а можна — тільки на кілька відсотків. Але з кожним роком різні чинники — метеоумови, законодавство, конкуренція, подорожчання матеріально-технічних засобів — призводять до того, що аграрій пильніше придивляється до технологій, які допомагають заощадити, збільшити рентабельність і маржинальність виробництва», — зазначив Віктор Боровик.

Як зазначають у компанії AgroOnline, за місяць компанія оцифровує понад десять господарств. Глибина «оцифрування» дуже різноманітна й залежить від стану господарства і бажаного проміжного результату. Бо зазвичай, якщо це все велося на папері, а хочеться запустити за три місяці точне землеробство, — це нереально.

Фахівці компанії також визначають проміжні результати: через місяць повинен бути оцифрований земельний банк, через два — ідеально налагоджена робота агрономічної служби, ще через деякий час — планується оновлення техніки з GPS-трекера і телеметрії. Це все залежить від конкретного клієнта. І для кожного з них складається план інтеграції та ключові точки, до яких повинні прийти, і результати, які повинні отримати.

Виконано за допомогою Disqus