На Луганщині фермера зобов'язали повернути паї вартістю понад 3 млн грн

10 жовтня 2020 1701 0
На Луганщині фермера зобов'язали повернути паї вартістю понад 3 млн грн
Kurkul.com

У Новоайдарському р-ні Луганської обл. недобросовісного орендаря зобов'язали повернути сільгоспземлю вартістю 3,6 млн грн та сплатити заборгованість з орендної плати. Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

«За позовом Сєвєродонецької місцевої прокуратури у судовому порядку розірвано 12 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 36 га вартістю 3,6 млн грн та зобов’язано повернути їх у розпорядження територіальної громади», — зазначили у повідомленні. 

Читати за темою: Автоматні черги в кукурудзі на Черкащині — боротьба за врожай загострюється

Також працівниками прокуратури було встановлено, що Муратівська сільська рада Новойдарського р-ну  передала  фізичній особі землю з числа невитребуваних земельних часток (паїв). Так, підставою для звернення до суду стала несплата з вересня 2019 р. орендної плати за користування землею у порушення земельного законодавства та договірних зобов’язань, у зв’язку з чим місцевий бюджет недоотримав близько 50 тис. грн.

Крім того, під час розгляду позову Новоайдарський районний суд Луганської обл. підтримав позицію місцевої прокуратури також і щодо стягнення з недобросовісного орендаря заборгованості з орендної плати.

Виконано за допомогою Disqus