Фермери отримають повну інформацію про врожайність в полі завдяки датчику для комбайнів від AgroOnline

28 вересня 2020 80 0
Фермери отримають повну інформацію про врожайність в полі завдяки датчику для комбайнів від AgroOnline
Kurkul.com

Компанія AgroOnline пропонує сервіс оснащення комбайнів датчиком врожайності, що є корисною опцією для фермера. Цей функціонал дасть повну картину про реальну врожайність в полі з побудовою відповідної карти. Про це йдеться у матеріалі «Збиральна кампанія на максималках: наймані комбайни, карта врожайності, система AgroOnline» на Тraktorist.ua.

Зазначається, що карта врожайності — це геопросторовий формат даних, представлений векторним/растровим зображенням, де кожен елемент/піксель є ділянкою поля та містить інформацію про кількість фактично зібраного врожаю конкретно з неї.

«Сервіс AgroOnline накопичує дані по врожайності, тому якщо ви користуєтесь найманою технікою, то краще обрати таку, яка одразу може будувати карту. Вона не коштує багато грошей, але дає багато корисної інформації, в т.ч. для планування наступних посівних кампаній», — розповів Віктор Боровик, засновник та операційний директор компанії AgroOnline.

Сервіс працює таким чином:  після збирання врожаю диспетчер вносить інформацію з датчиків через путівки, які показують кількість врожаю з певного поля певної площі: вал та залік. Підвантаживши карту врожайності цього поля, можна визначити локацію кращих та гірших ділянок. А за наявності карт врожайності декількох полів можна порівнювати урожайність між ними та аналізувати взаємозв’язки.

«Це дозволяє виконувати т.з. роботу над помилками, яка включає аналіз попереднього року, порівняння карти врожайності з індексом NDVI, аналізом ґрунту. Це ті необхідні елементи для ведення точного землеробства, вираженого економією ресурсів та отриманням максимальної маржинальності», —  зазначив засновник AgroOnline.

Під час збору врожаю бортовий комп’ютер комбайна записує лог роботи датчиків, представлений даними кількості сухої біомаси, вологості тощо. Це і є геопросторові дані розподілу врожайності по полю. Однак, для картографування врожайності, вони потребують обробки.

 Читати за темою: AgroOnline удосконалює функції агроскаутингу

Виконано за допомогою Disqus