Фахівець порадив дієвий препарат захисту озимих зернових культур восени

12 жовтня 2020 105 0
Фахівець порадив дієвий препарат захисту озимих зернових культур восени
UKRAVIT

Фахівці «UKRAVIT» попереджають, що в період осіннього росту і розвитку зернових колосових актуальним є захист посівів від хвороб, особливо за ранніх строків посіву, на загущених полях, а також за сприятливих гідротермічних умов. Оскільки при недостатньо ефективному або несвоєчасному контролі хвороб недобір врожайності може сягати 10% і вище. 

«Традиційно, на початкових етапах росту та розвитку озимих зернових культур ще триває захисна дія протруйника. Проте майже усі фунгіцидні протруйники здатні ефективно захищати рослини до фази 3-5 листків, залежно від певних факторів. Якщо у цій фазі ми будемо цьогоріч спостерігати випадання опадів в комплексі із коливаннями денних і нічних температур повітря, це створюватиме сприятливі умови для розвитку і поширення осінніх хвороб. Таким чином, посіви озимини можуть опинитися в зоні ризику інфікування»., — відзначає Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії.

Для профілактики та захисту озимих зернових культур від комплексу хвороб він радить надати перевагу багатокомпонентним препаратам, особливо таким, що володіють властивостями діяти за понижених температур повітря. Крім того, багатокомпонентні фунгіциди, як правило, не викликають резистентності у збудників хвороб.

Цим характеристикам відповідає системний фунгіцид Ті Рекс (пропіконазол, 150 г/л + триадимефон, 150 г/л). За рахунок комбінації діючих речовин він ефективно і надійно контролює борошнисту росу та септоріоз, які є найбільш притаманними для осіннього періоду; додатково окрім зазначених хвороб він контролює види іржі, прикореневі форми церкоспорельозу, гельмінтоспоріозу, фузаріозу

Препарат має захисну та лікувальну дії, що забезпечує пролонгований захист культурних рослин. Фахівець запевняє, що посіви отримають максимально ефективний захист і повною мірою реалізують потенціал врожайності.

Читати за темою: Ріпак озимий потребує особливого захисту від шкідників — експерт

Виконано за допомогою Disqus