Страхування майбутнього врожаю — обов’язкова умова участі у форвардній програмі Аграрного фонду

23 жовтня 2020 37 0
Володимир Лукієнко, директор комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд»
Володимир Лукієнко, директор комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд»

АТ «Аграрний фонд», фінансуючи сільгоспвиробників за своєю форвардною програмою вимагатиме страхування майбутнього врожаю. Про це розповів директор комерційного департаменту АТ «Аграрний фонд» Володимир Лукієнко у матеріалі «Володимир Лукієнко: Аванс видаватимемо лише після отримання акту огляду полів від страхової компанії» на AgroPolit.com.

«Ми обов’язково будемо вимагати страхування майбутнього врожаю. Аванс видаватимемо лише після отримання акту огляду полів від страхової компанії, як робили це в попередні роки нашої роботи. Ми співпрацюємо з провідними страховими компаніями, тому сільгоспвиробник має змогу обрати ту, з якою йому зручніше працювати. Це дуже важливий аспект нашої співпраці, адже 2020 рік мав навчити, що краще перестрахуватися і вберегтися від кризових ситуацій», — розповів Володимир Лукієнко.

За його словами, посуха в південній частині України та відмова від страхування майбутнього врожаю спричинили безліч проблем для сільгоспвиробників. Виконати свої зобов’язання за договорами вони не можуть, бо не зібрали врожай, відповідно не можуть й отримати фінансування на новий сезон. 

«Ситуація не була б такою складною, якби на початку року майбутній врожай застрахували, як це завжди робили в «Аграрному фонді». Однак минуле керівництво компанії чомусь не наполягало на страхуванні, а тепер доводиться шукати шляхи виходу зі складної ситуації. При цьому ми намагаємося максимально йти на зустріч сільгоспвиробникам. Розуміємо, в яких складних умовах вони опинилися, але й свої інтереси відстоюємо, адже від цього залежать прибутки Товариства, надходження до державного бюджету і можливості подальшої підтримки фермерів. Сподіваємося, що до кінця року вдасться владнати всі проблеми й закрити всі контракти», — підсумував Володимир Лукієнко.

Читати за темою: Аграрний фонд розпочинає форвардні закупівлі зернових культур урожаю 2021 року

Виконано за допомогою Disqus