У фермера з Черкащини заберуть 260 га землі

21 листопада 2020 11720 0
У фермера з Черкащини заберуть 260 га землі

Черкаська прокуратура оголосила підозру керівнику сільськогосподарського товариства за фактом самовільного зайняття земельної ділянки. Повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Черкаською місцевою прокуратурою генеральному директору одного із сільськогосподарських товариств оголошено підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди державі (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з початку весни 2020 р. та до цього часу, діючи в особистих інтересах, маючи на меті здійснення підприємницької діяльності, а саме вирощування сільськогосподарських культур, заволодів земельними ділянками загальною площею 261,4 га, що розташовані в адміністративних межах Сагунівської сільської ради Черкаського району Черкаської області за межами населеного пункту, які відносяться до земель державної власності, та здійснював подальше користування земельними ділянками без укладення жодних правочинів з їх власником.

Згідно з висновком експертизи з питань землеустрою, розмір шкоди, спричиненої державі, становить майже 500 тис. грн.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Після запуску ринку землі фермери можуть втратити до 20% земельного банку — думка

Виконано за допомогою Disqus