Референдум про відкриття ринку землі має проводитися лише для державних земель

23 листопада 2020 63 0
Референдум про відкриття ринку землі має проводитися лише для державних земель
Kurkul.com

Референдум про відкриття ринку землі можна проводити лише для земель, які перебувають у державній власності. Таку позицію висловив Леонід Корейба, голова громадської спілки «Центр розвитку земельних правовідносин в Україні», пише Agropolit.com.

Він зазначив, що згідно зі статтею 14 конституції України гарантується право власності на землю. В сучасному законодавстві є три форми власності на землю, серед них: державна, комунальна та приватна.

«І, зрозуміло, що твердження конституції «Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави» стосується усіх земель в межах державного кордону, що перебувають у будь-якій власності. Це означає, що ми, українці, маємо берегти це національне багатство через діючі в державі закони. На ринок земель дане твердження може мати вплив при тотальному продажі землі іноземним громадянам та невиконанні іноземцями законних вимог використання земель. Чи відбудеться даний процес при відкритті ринку земель, залежить більше не від статтей законів, а від дотримання їх вимог», — заявив Леонід Корейба.

Читати за темою: Після запуску ринку землі фермери можуть втратити до 20% земельного банку — думка

Виконано за допомогою Disqus