В Україні потрібно створити агропродукцію з доданою вартістю — Чайківський

7 грудня 2020 120 0
В Україні потрібно створити агропродукцію з доданою вартістю — Чайківський
Kurkul.com

Основна мета розвитку агросектору — створення агропродукції з доданою вартістю, чого можна досягнути роблячи ставку на розвиток тваринництва. Про це заявив Іван Чайківський, народний депутат України, секретар комітету з питань аграрної та земельної політики, інформує AgroPolit.com.

«Держава має отримати віддачу від того сектору, яку підтримує. Це не мають бути кошти проїдання. Тому, я думаю, ми маємо писати програми на підтримку тих галузей в аграрному секторі, які сьогодні будуть генерувати додану вартість», — зазначив він.

Також Іван Чайківський перелічив пріоритетні напрямки для розвитку агросектору на 2021 р. за участі державної підтримки.

«По-перше, це м’ясна галузь: на відгодівлю бичка, свиней, птиці, виробництво молока та аквакультуру. Це вигідно державі. У майбутньому такі програми принесуть додану вартість на всіх етапах виробництва аграрної продукції та створення робочих місць у супутніх галузях. Це і є кінцева мета нашого агросектору — виробництво продукції з доданою вартістю», — пояснив він.

Також експерт зауважив, що варто виділити кошти на покращення генетики.

«Нам треба завозити в Україну високопродуктивне поголів’я. Є необхідністьзамінити поголів’я, яке є. Маємо багато ферм, які наразі далекі від тієї продуктивності, яка є в світі. Але, на превеликий жаль, фермери не мають для цього ресурсів. Тому потрібно допомогти їм змінити поголів’я. Щойно це буде зроблено, за наступні 2-3 роки тваринництво стане ефективнішим. Також зросте кількість тих, хто захоче займатися цим»,  — підсумував Іван Чайківський.

Читати за темою: На посаду міністра аграрної політики рекомендують призначити Чайківського

Виконано за допомогою Disqus