На Волині за 10 років посівні площі збільшилися на 127 тисяч гектарів

28 грудня 2020 33 0
На Волині за 10 років посівні площі збільшилися на 127 тисяч гектарів
Kurkul.com

За останні 10 років посівні площі у Волинській обл. збільшилися на 127 тис. га, що дозволило повністю освоїти південні землі регіону. Про це інформують Волинські новини

За словами Юрія Горбенка, керівника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, цього року Волинь увійшла в ТОП-3 регіонів України з розвитку тваринництва та садівництва. Також область лідирує у створенні родинних молочних ферм.

«За темпами виробництва продукції у загальнодержавному рейтингу Волинь займає 6 місце. В області активно розвивається садівництво. І за кількістю учасників, сумою отриманих коштів Волинь зайняла 3 позицію в Україні. Цьому сприяє підтримка держави. З 2016 р. більше десятка сільгоспвиробників беруть участь у програмі і 2 роки підряд наші садівники отримують 22 млн грн. Така допомога дає можливість виробляти власну продукцію садівництва, у тому числі ягідництва, запроваджувати нові робочі місця та наповнювати місцеві бюджети відповідних територій», — зазначив він. 

Юрій Горбенко повідомив, що нова адміністративна реформа зі створення громад і переформатування районів дає можливість напрацювати нову модель співпраці з аграріями. Так, у південній частині області землі переважно вже освоєні. За 10 років на Волині посівні площі збільшилися на 127 тис. га.

«Освоєння земель дає додатковий дохід до бюджету. Кожна громада має врахувати це, адже ще не всі поліські території освоєні», — зазначив Юрій Горбенко.

Читати за темою: Інформацію щодо виявлення невідображених у офіційній статистиці 6 млн га посівів зернових спростовано

Виконано за допомогою Disqus