На сімейній фермі з Рівненщини вдосконалять доїння та зберігання молока

6 січня 2021 74 0
На сімейній фермі з Рівненщини вдосконалять доїння та зберігання молока
volodymyrets.city

На сімейній фермі родини Коців із Балахович на Рівненщині нині готуються до отелів у січні та невдовзі планують удосконалити процес доїння і зберігання молока. Цю ферму колишній заробітчанин Ігор Коц разом із родиною заснував у 2020 році — тепер у господарстві є 16 корів.

Про це пише Володимирець.Сity.

«Ціна на молоко в несезон піднялась: нині у мене молоко приймають по 7 гривень за літр. Здаю близько 40 літрів в день, бо доїться зараз чотири корови. Маємо вже трьох теляток. а кормами запасся зарання: це жом, силос, сіно. Сіно заготували самі, інше — купували. Корми недешеві, тому в подальшому плануємо заготовлювати їх також своїми силами», — каже Ігор Коц.

Найближчим часом у господарстві планують удосконалити процес доїння і зберігання молока.

«То все треба, щоб не відставати від сучасних технологій. Планів багато. З Божою поміччю і з нашим завзяттям віримо, що все буде добре», — переконаний фермер.

На запуск ферми чоловік витратив близько 700 тисяч гривень. В цю суму увійшло все, що необхідно для старту тваринницького бізнесу.

  • 125 тисяч гривень інвестори з кластеру «Натуральне молоко» виділили на реконструкцію приміщення — на 10 місяців без відсотків.
  • 75 тисяч дали на обладнання. При цьому Ігор має повернути тільки 50% вартості. Ця оплата починається після того, як він погасить 125 тисяч, взяті на реконструкцію.
  • 440 тисяч — на закупівлю корів. Повернення позики — вже під 15% річних. Але фермер починає виплати після того, як виплатить попередні безвідсоткові кредити.
  • 20 тисяч — придбання приміщення. Оренду території поки що оформлюють.
Виконано за допомогою Disqus