Канада виділить $13 млн на підтримку малих та середніх підприємств в Україні

6 січня 2016 71 0
Виділені кошти допоможуть українським підприємствам вийти на канадський та світовий ринки
telegraf.com.uaВиділені кошти допоможуть українським підприємствам вийти на канадський та світовий ринки

Впродовж п’яти наступних років Канада виділить $13 млн на підтримку малих та середніх підприємств в Україні та розвиток двосторонньої торгівлі, повідомила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд під час зустрічі міністрів країн-членів ВТО у Кенії, передає «Укрінформ».

«Канада допоможе українському приватному та державному сектору скористатися перевагами нових торговельних можливостей, створених зоною вільною торгівлі між країнами. Сприяючи конкурентоздатності та розширенню українських малих та середніх підприємств, ми разом просуваємося до взаємного процвітання», — сказала Фріланд.

У міністерстві міжнародної торгівлі пояснили, що виділені кошти допоможуть українським підприємствам вийти на канадський та світовий ринки.

«Цей проект надасть малим та середнім підприємствам, особливо очолюваним жінками, навички, інструменти та знання, необхідні для експорту продукції та послуг до канадського та іншого ринків, а також залучати з Канади інвестиції та розширяти бізнес», — зазначили у відомстві.

Канада також надасть приватному та державному сектору української економіки технічну допомогу щодо пошуку найвигідніших торговельних можливостей, створених зоною вільної торгівлі.

«Канада сприятиме тривалому економічному зростанню України. Збільшуючи торгівлю та інвестиції для українського бізнесу, ми допомагаємо покращити життя найбідніших та найуразливіших жителів країни», — підсумувала міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо.

Виконано за допомогою Disqus