Вінницьким аграріям виділять 100 млн грн на розвиток господарств

6 лютого 2021 162 0
Вінницьким аграріям виділять 100 млн грн на розвиток господарств
Kurkul.com

Постійна комісія з питань агропромислового розвитку та земельних відносин Вінницької обласної ради підбила підсумки виконання Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі і консультування за 2016-2020 рр. Про це повідомила пресслужба Вінницької ОДА

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук, програмою реалізовано пільгове кредитування фермерських та особистих селянських підприємств через Обласний фонд підтримки інвестицій і будівництва на селі в сумі 33 млн грн, відшкодування вартості закуплених доїльних установок і холодильного устаткування — 12,5 млн грн.

«Частково профінансовано проекти міжнародної технічної допомоги на суму 7,3 млн грн, підтримку регіонального лізингу сільськогосподарської техніки — 7,4 млн грн, підтримку сільськогосподарського консультування на 5,7 млн ​​грн», — додав він.

За період дії програми кількість зареєстрованих фермерських господарств збільшилася до 605 господарств, ще 10 — в процесі створення. Протягом терміну дії програми з обласного бюджету на фінансування заходів було виділено понад 15 млн грн.

Також, комісія підтримала проект рішення обласної ради про дію аналогічної програми на 2021-2025 рр. У неї будуть додані нові напрямки, зокрема: відшкодування витрат фермерським господарствам, кооперативам, підприємцям за проведення і підтвердження відповідності виробництва органічної продукції; надання дотації сімейним фермерським господарствам за приріст поголів'я корів молочного напряму продуктивності.

«Протягом дії програми на її заходи з обласного бюджету планується виділити 105,7 млн ​​грн», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus