Frejma презентувала машину для боротьби з бур’янами

13 лютого 2021 554 0
Машина для боротьби з бур’янами Root-up 4000
bezpluga.plМашина для боротьби з бур’янами Root-up 4000

Данська компанія Frejma презентувала машину для боротьби з бур’янами Root-up 4000. Розробка агрегата проводилася у відповідності до вимог «Зеленої угоди» ЄС. 

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Інноваційна машина використовується для механічного видалення коренів бур’янів родини злакових або дводольних бур’янів таких, як осот без використання гербіцидів. Принцип роботи машини простий. Спереду вона оснащена двома роторами, які обертаються в протилежному напрямку щодо руху машини. На обох роторах є 60 зубців, які працюють на глибину до 18 см та здатні викопувати до 90% біомаси з ґрунту. 

Працюючи на стерні, можна оснастити агрегат додатковою бороною для розпушування ґрунту перед роторами. Потім вся біомаса спрямовується на стрічки, що відокремлюють ґрунт. Таким чином, викопане коріння лишається на поверхні ґрунту, де воно пошкоджуються сонцем або морозом. 

Читайте за темою: Завод Кобзаренка відправив сільгосптехніку до Індії

Root-up 4000 має робочу ширину 4 м та складається гідравлічно для транспортування. Може працювати зі швидкістю 7-8 км/год. Рекомендована потужність трактора для агрегатування наразі ще не вказана виробником, але орієнтовно (згідно технічних характеристик агрегату) вона буде на рівні 120 к.с. 

За словами виробника, перевагою машини є те, що для досягнення ефекту боротьби з бур’янами їй потрібен лише один прохід. Крім того, машина також може використовуватися для видалення водоростей з пляжів та збору лісового сміття, оздоровлення луків. 

 

Виконано за допомогою Disqus