Ціна кукурудзи та пшениці знижується — огляд за 16 лютого від Zernotorg.ua

16 лютого 2021 9078 0
Ціна кукурудзи та пшениці знижується — огляд за 16 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта    

В Україні продовжують знижуватись ціни на зернові культури. Так в порту Миколаєва незначно подешевшали пшениця 2 класу та пшениця фуражна. Ціна кукурудзи відучора знизилась на 88 грн/т. 

В портах Одеської обл. теж незначне зниження продемонструвала пшениця. Ціна кукурудзи знизилась до позначки 8 033 грн/т, що майже на 100 грн/т нижче ніж учора. Ціна ріпаку почала рости.

Нагадаємо, наприкінці січня в українських портах поступового почала «просідати» у ціні пшениця та кукурудза, але здешевлення цієї продукції тривало недовго. На початку лютого ціни почали знову рости. Однак цей «підйом» котирувань супроводжувався періодичними «відкатами» назад. З огляду на цю ситуацію, аналітики Zernotorg.ua відзначають: зернові ринки через низку факторів перебувають у корекції, але критичного падіння цін на сільгосппродукцію найближчим часом не буде.

«Зернові ринки до цього моменту активно росли, проте так тривати постійно не може. Звіт USDA вийшов доволі нейтральний. Очікувалося, що будуть зменшені обсяги залишків чи світового виробництва агропродукції, проте цього не відбулося. Очікування ринку не виправдалися і біржі досі знаходяться в корекції», — зазначає аналітик Олександр Тищенко.

Читайте також: Ціна фуражної кукурудзи продовжить знижуватись

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus