Аграрний фонд підписав тристоронній меморандум про співпрацю

17 лютого 2021 49 0
Аграрний фонд підписав тристоронній меморандум про співпрацю
pixabay.com

АТ «Аграрний фонд» підписав тристоронній меморандум про співпрацю з Одеською облдержадміністрацією та ДП «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів». Сторони домовилися розширити співробітництво щодо забезпечення продовольчої та цінової стабільності в Одеській обл. Про це повідомляє відомство.

Зазначено, що у Меморандумі йдеться про об’єднання зусиль з метою розширення агропромислового виробництва та модернізації виробничих потужностей, а також підвищення конкурентоспроможності продуктів сільськогосподарського виробництва та розвитку ланцюгів створення продукції з високою доданою вартістю.

«В ході обговорення Меморандуму та намірів співробітництва голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький висловив сподівання, що таке співробітництво матиме позитивний ефект і буду своєрідним стримуючим фактором щодо цінових коливань, а також гарантуватиме продовольчу стабільність регіону», — йдеться у повідомленні.

Читати також: Україна та ОАЕ підписали меморандум про створення аграрного хабу

Богдан Банчук, в.о. голови правління АТ «Аграрний фонд», зазначив, що Товариство володіє фінансовим ресурсом, який спрямує на підтримку сільгоспвиробників, а свою діяльність з переробки планує сконцентрувати саме в Одеській області на Куліндорівському комбінаті хлібопродуктів.

«Ми маємо нині можливість профінансувати сільгоспвиробників через свою форвардну програму, а отримане зерно плануємо переробляти на Куліндорівському КХП, з яким маємо великий, позитивний досвід співпраці. Таким чином ми надамо суттєву фінансову підтримку сільгоспвиробникам, забезпечимо безперебійні поставки зерна для переробки на Куліндорівському КХП, а отриману продукцію зможемо реалізовувати на внутрішньому і на зовнішньому ринках», — наголосив він.

Своєю чергою, Світлана Паненко, перший заступник генерального директора ДП «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів», зауважила, що співпраця з Аграрним фондом забезпечить стабільне постачання на підприємство зерна, що дасть змогу забезпечити Одесу та область найкращою продукцією, як за її якісними, так і ціновими показниками.

Виконано за допомогою Disqus